TILBUD TIL NYE PSYKOLOGER PÅ ARBEJDSMARKEDET
At tage springet fra universitetet til arbejdsmarkedet kan være noget af en udfordring. Ikke mindst fordi psykologistudiet stadig er fortrinsvis teoretisk og arbejdslivet er – ja, praktisk.
Hvordan kan du omsætte alt den teori, du har læst på studiet, til praksis? Hvad gør du, når du bliver kastet ud i helt nye arbejdsopgaver, hvor du ikke har nogen erfaring at trække på? Hvordan kommer du ind i et fællesskab eller en gruppe og får skabt dig en plads og en position, du trives med? Hvordan forholder du dig til og kommunikerer du med dine samarbejdspartnere – ledere, kolleger, andre faggrupper/instanser? Hvordan sikrer du din fortsatte faglige udvikling? Dette er blot nogle af de spørgsmål, der trænger sig på for de fleste nye psykologer, og som vi kommer til at beskæftige os med.
I denne gruppe fokuserer vi på, hvem DU er. For som psykolog er DU dit absolut vigtigste arbejdsredskab. Jeg betragter arbejdslivet som en rejse, du drager ud på, hvor du lærer dig selv – og dig selv i relation til andre – at kende. Undervejs øver du dig, indsamler erfaringer – positive såvel som negative – og bliver gradvist klogere på din egen personlige og faglige identitet.
Hvis du har lyst og mod på at dele en bid af rejsen med andre, så har du muligheden her. Vi tager afsæt i dine personlige livsværdier. Derfra vender vi blikket mod din arbejdsplads og dit arbejdsliv, dine sociale relationer og de udfordringer, du står overfor til daglig. Hvordan ser det ud nu og hvad drømmer du om?
Undervejs i forløbet kommer vi ind omkring mange forskellige emner, herunder:
* Personlige livsværdier: Lær dine personlige livsværdier at kende og brug denne viden konstruktivt i arbejdsmæssige sammenhæng
* Den gode tvivl – hvad kendetegner en dygtig psykolog?
* Nærvær og empati: Hvor nærværende er du i dit arbejde? Hvad er hensigtsmæssigt, ønskeligt, realistisk?
* Kvalitet vs. kvantitet i arbejdslivet
* Medfølelse vs. medlidenhed
* Omsorgstræthed vs. langtidsholdbarhed
* Assertiv kommunikation
* Lær at forhandle med din leder omkring arbejdsopgaver
* Stresshåndtering: Bliv bevidst om dine belastningssymptomer og lær at bruge din viden proaktivt til at undgå stress
* Fremtidsdrømme
Du vil bl.a. lære at kommunikere tydeligt og sobert fra din egen banehalvdel. Du vil øve dig i at skabe konsensus imellem dine ord og dine handlinger. Når det lykkes, vil du opleve, at det genererer tryghed og troværdighed omkring din person og dermed konsoliderer din position som psykolog. Du får højnet bevidsthed om, hvad der genererer trivsel (og mistrivsel) hos dig, og dermed bliver det lettere for dig at skabe balance imellem arbejds- og privatliv.
Vil du med? Du bliver ikke alene, men kommer til at have vidner og hjælpere med på din vej. I vil støtte, inspirere og udfordre hinanden og forhåbentlig bliver der også plads til gode grin og selvironi. Jeg vil for min del hive relevante artikler, praktiske og refleksive øvelser op af hatten. Metodemæssigt bliver det eklektisk – så meget er sikkert på nuværende tidspunkt.
Praktiske oplysninger:
8 dage á 5 timer, svarende til 40 timers personlig udvikling/egenterapi i gruppe.
Supervisor og procesansvarlig: Cand.psych.aut. Lene Hadsund, specialist & supervisor i Klinisk Psykologi/Psykoterapi Voksne.
Deltagerantal: 5 psykologer
Pris: 15.900 kr. (ved et deltagerantal på 5).
Betaling: Der betales i to rater: 1. rate på 7.950 kr. betales senest den 25. marts 2019. 2. rate på 7.950 kr. betales senest den 1. august 2019.
Datoer: 5. april, 3. maj, 7. juni, 9. august, 6. september, 4. oktober, 1. november og 29. november 2019 (alle datoer er fredage).
Tidspunkt: kl. 10-15
Sted: Psykologhuset Ydre Østerbro
Adresse: Valdemar Holmers Gade 54, 1. sal, 2100 København Ø
Hvis din arbejdsplads ønsker et forløb bestående af psykologer udelukkende fra samme afdeling/virksomhed, og/eller at forløbet finder sted hos jer, er I velkomne til at kontakte mig og indgå en separat aftale.